Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Ossenstaartsoep

Ossenstaartsoep

Door: reve51

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-03-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gr. ossenstaart in stukken1 grote ui3 wortels1 takje rozemarijn1 pot
kalfsfond1 dunne prei1 stengel bleekselderij1 theel. worcestersaucezout
versgemalen peper2 eetl. verse, grofgehakte peterselie1/2 dl. Madeira (of medium sherry)



Donker roodbruin moet hij zijn, deze chique Engelse klassieker, maar om dat voor elkaar te krijgen.....En officieel hoort er dan een glaasje madeira bij !

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden.Leg, in een Ovenschaal de stukjes ossenstaart en daar
omheen 2 gesnipperde wortels, de gehalveerde ui (schillen eraan laten), groen van de
prei en de rozemarijn.Bestrooi het geheel met zout en peper.Dek het af met
aluminiumfolie en zet een half uur in de oven.Verwijder dan de folie en zet het nog een
kwartier in de oven.Vlees en ui moeten flink bruin worden.Maak, van de kalfsfond,
1 1/2 liter bouillon en maak die heet.Voeg het vlees en de groentes uit de oven eraan
toe en laat het geheel 3 tot 4 uur trekken (de soep mag niet koken) op een kleine gaspit met
sudderplaatje.

Bereidingswijze

Zeef de bouillon, laat volledig afkoelen en ontvet hem.Bewaar het vlees.Schenk de
bouillon voorzichtig in een kleinere pan, zodat het bezinksel achterblijft of schenk het
door een zeef met kaasdoek.Snijd prei, wortel en bleekselderij in hele kleine schijfjes
en blokjes en bak die 5 minuten in hete boter.Voeg 1 deciliter van de bouillon toe en
laat het inkoken.Pluk de mooiste stukjes vlees van het bot.Verhit de rest van de
bouillon, breng op smaak met zout, peper en een paar druppels worcestersauce.Schenk de
bouillon in warme soepkoppen.Voeg aan elke kop wat vlees, groentemix en peterselie toe en,
aan tafel, 1 eetlepel Madeira of medium sherry.

Serveertip

Serveer met dunne, in driehoekjes gesneden, geroosterde witte boterhammetjes.Schenk de
Madeira of sherry in kleine borrelglaasjes en serveer die bij de soep.Eet smakelijk !



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top