1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Speklappen met rode bietensalade en aardappelpuree

Speklappen met rode bietensalade en aardappelpuree

Door: reve51

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2005

Ingrediënten 4 personen


Voor de speklapjes:4 speklappen a 150 gr.1 eetl. bloem1
theel. kerriepoeder1/2 theel. peper1/2 theel. zoutstukje margarine
Voor de bietensalade:500 gr. gekookte bieten1 kleine ui1 zoetzure
appel1 flinke eetl. mayonaise2 eetl. azijnpeperzout



Geen culinair hoogstandje, maar gewone speklapjes zoals ik ze thuis wel eens maak

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het zwoerd en eventuele harde stukjes kraakbeen van de speklapjes.Snij de speklapjes
doormidden.Schep in een plastic zak de bloem met de kerrie, peper en zout en schudt het
even door elkaar.Doe er de speklapjes bij en schudt het geheel even door elkaar, zodat
het vlees aan alle kanten met de kruidenbloem bedekt is.Verwarm de oven op 200 graden.
Smelt de boter in de koekenpan tot het bruin is en bak hierin de speklapjes aan beide kanten
goudbruin.Neem ze uit de pan en leg ze op een bakblik of in een vuurvaste schaal.Zet
de schaal midden in de hete oven en laat ze in ongeveer 15 minuten gaar worden.Keer de
speklapjes halverwege de baktijd een keer om.

Bereidingswijze

Spoel de bietjes onder de koude kraan schoon en verwijder tegelijkertijd het vel.Pel de
ui en snipper hem heel fijn.Schil de appel, snij in vieren en verwijder het klokhuid.
Rasp de bieten en de appel op de grove kant van de rasp boven een schaal.Voeg de uitjes
toe, de mayonaise, azijn, peper en zout en meng het goed door elkaar.Maak de aardappel
puree zoals je gewend bent.Proef het even en zet het in de koelkast tot gebruik.

Serveertip

Leg de speklapjes op 4 warme borden en geef de bietensalade en aardappelpuree er apart bij.
Erg lekker erbij: Schil 1 grote, zure appel, snij in vieren, verwijder het klokhuis en snij
de appelkwarten in partjes.Bak de partjes de laatste minuut mee met de speklapjes en leg
ze bij het vlees in de oven.Serveer de gebakken appel op het vlees.Eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top