Hongaarse goulash soep

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-03-2005

Maaltijdsoep. Lijkt moeilijk omdat het lang duurt, maar is simpel. Bij ons vind iedereen het heerlijk, doen!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
pond speklapjes
pond runderlappen (met randje vet)
pond varkenslappen
3 teen knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
2 uien
pond tomaten
1 venkelknol (hoeft niet)
blik wortel/doperwten (evt. wortel vers)
blikje spersiebonen (evt. vers)
blik bruine bonen
zakje honig mix voor goulash
2 eetlepel paprikapoeder
cayenepeper naar smaak
zout, peper
1 laurierblad
1 1/2 liter bouillon van een blokje
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vlees in blokjes snijden. Groente in stukjes snijden, mag wat grof. knoflook pellen en ong. elk uur 1 aan de soep toevoegen. (uitgeperst)

Bereidingswijze

Vlees 1 1/2 uur in de bouillon tegen de kook aanhouden.
Paprika, tomaten in heel fijne stukjes, venkelknol en uien toevoegen.Weer een uurtje laten sudderen.
Het zakje mix voor goulash met 1 dl koud water mengen en ook toevoegen.
na weer een half uurtje de blikken groente toevoegen.
Dit een half uurtje na laten sudderen.
Gebruik je evt. verse wortels en spersiebonen, die gelijk met de uien toevoegen.
Eigenlijk komt het met deze soep niet zo nauw wanneer je alles toevoegt. Het kan niet mislukken. Als je blikken maar het laatst doet, die groenten hoeven alleen opgewarmt te worden. Mijn voorkeur gaat wel uit naar verse groente! Maar heb je iet minder tijd, gebruik dan lekker blik. De meeste tijd gaat in het snijwerk zitten.

Serveertip

Er hoort gewoon stokbrood met kruidenboter bij gegeten te worden!
Soep is nog lekkerder als het een dag van tevoren is gemaakt. Evt. nog blikje tomatenpuree en vers peterselie/selderij toevoegen.
Ik heb nog niet meegemaakt dat iemand deze soep niet lekker vond. Eet dit alleen samen met je vrien/vriendin en zorg dat je de volgende geen belangrijke afspraak o.i.d. hebt. Je adem ruikt niet echt fris, maar de soep is des te lekkerder!

Laatste reacties

helderse avatar
helderse 25-02-2007

Ook deze ga ik zeker een keer maken....lijkt me wel wat. Bedankt namens Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten