Gefrituurde Bloemkool
- Hongaars, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-03-2005
Heerlijke gefrituurde bloemkool ala Oekrains
Ingrediënten 4 personen
Bloemkool, tuinkruiden bouillonpoeder,zout,2 eieren, gekruid paneermeel van Haust, zonnebloemolieBenodigdheden
wokVoorbereiding
Bloemkool in stukken maken, koken in bouillonpoeder en zout, flink beetgaar houden
Bereidingswijze
Bloemkool een beetje aflaten koelen, daarna door geklopte eieren halen en daarna flink bestrooien met gekruide paneermeel. Frituren in de wok met hete zonnebloemolie.
Serveertip
In de Oekraine wordt dit gegeten met mayonaise. Kan ook met sla en gebakken aardappelen. Kan alleen met Hollandse bloemkool. Franse wordt te zacht!
Laatste reacties
dank je wel groetjes van anita
Wist je dat turkse mensen dit ook heel vaak eten? En het is hardstikke lekker,groetjes van Karin