Gefrituurde Bloemkool

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2005

Heerlijke gefrituurde bloemkool ala Oekrains

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Bloemkool, tuinkruiden bouillonpoeder,zout,2 eieren, gekruid paneermeel van Haust, zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Bloemkool in stukken maken, koken in bouillonpoeder en zout, flink beetgaar houden

Bereidingswijze

Bloemkool een beetje aflaten koelen, daarna door geklopte eieren halen en daarna flink bestrooien met gekruide paneermeel. Frituren in de wok met hete zonnebloemolie.

Serveertip

In de Oekraine wordt dit gegeten met mayonaise. Kan ook met sla en gebakken aardappelen. Kan alleen met Hollandse bloemkool. Franse wordt te zacht!

Laatste reacties

anita4 avatar
anita4 21-01-2009

dank je wel groetjes van anita

orphan avatar
orphan 06-03-2005

Wist je dat turkse mensen dit ook heel vaak eten? En het is hardstikke lekker,groetjes van Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten