Geroosterde Paprikasalade
- Italiaans, Voorgerecht
- 20-30 min.
De zon schijnt op je bord met de verschillende kleuren paprikas.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 grote of 2 kleine rode paprikas1 grote of 2 kleine gele paprikas
1 groene paprika
1 teentje knoflook fijngehakt
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel kappertjes
1 zakje veldsla (75 g)
aluminiumfolie
Bereidingswijze
Grill voorverwarmen.
Paprikas halveren, zaadlijsten en steeltjes verwijderen. Met snijkant naar beneden op met aluminiumfolie bekleed rooster leggen.
Paprika 10 cm onder grill schuiven en 10-12 min. roosteren tot ze zwart geblakerd zijn.
Paprika?s in afgesloten plastic zak of pan met deksel 10 min, laten afkoelen. Velletjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
Peterselie boven kommetje fijn knippen.
Knoflook. olie, citroensap, peper en zout toevoegen en tot dressing kloppen.
Paprika en kappertjes door dressing mengen.
Veldsla over vier bordjes verdelen en paprikareepjes ernaast leggen. Resterende dressing erover sprenkelen.