Tagliatelle met kip stroganoff

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-03-2005

Pasta is oorspronkelijk afkomstig uit China en door Marco Polo over woeste zeeen meegenomen naar de kusten van de Europese laars. Daar werd het door Italiaanse koks vervolmaakt tot zalvende meelspijzen, eventueel gecombineerd met vis, vlees of slechts enkel een verrukkelijk smakende olijfolie. Een verrukkelijk voorbeeld hiervan is: Tagliatelle met kip stroganoff

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram kipfilet (in reepjes)
2 eetlepels olijfolie
5 eetlepels cognac of vieux
1 a 2 theelepels milde paprikapoeder
1 theelepel rozemarijnnaaldjes
2 dl slagroom
4 eetlepels fijngesneden peterselie
wat zout en wat peper
400 gram tagliatelle (lintpasta
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de kipreepjes zo?n 4 minuten in de hete olie. Schenk nu de cognac erover en steek de alcoholdamp aan (doe dan wel de afzuigkap uit...). Voeg, als de vlammen gedoofd zijn, de paprikapoeder, rozemarijn, slagroom, peterselie en wat zout en peper toe. Verwarm het gerecht vervolgens nog 1 minuut. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing en schep het kipmengsel door de pasta.

Serveertip

Serveer er een groene salade bij.

bron: recepten@mistermail.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten