1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pompoensoepje van de Zwethheul

Pompoensoepje van de Zwethheul

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-03-2005

Ingrediënten


1/4 oranje vleespompoen (Butternut squash, ca. 500 g)
1 gesnipperde ui
1/2 teentje knoflook
1/2 paprika
1 el (milde of zoete) paprikapoeder
1 takje tijm
snuf kaneel
3 laurierbladeren
olijfolie/boter
1 liter kippenbouillon
1/2 liter room (met de helft hiervan is de soep romig en minder machtig)
Garnituur:
filodeeg
geraspte kaas
gedroogde kruiden
pompoenpitten*
pompoenpitolie*
stukje courgette[
* Verkrijgbaar bij Oil & Vinegar en biologische winkels.


Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer.
De ingredienten zijn goed voor een flinke pan soep.

Pompoensoepje van de Zwethheul
Pompoensoepje van de Zwethheul
Pompoensoepje van de Zwethheul
Pompoensoepje van de Zwethheul
Huni

Chef cook

Chef cook
Huni

Chef cook

Chef cook
Huni

Chef cook

Chef cook

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat alle droge ingredienten even aanfruiten en voeg dan de bouillon en room toe. Laat de soep gaarkoken (ca. 20 min) en pureer hem dan in de keukenmachine of met de staafmixer. Passeer de soep door een puntzeef en breng op smaak met peper en zout.
Bak als garnituur langwerpige crackertjes van filodeeg met geraspte kaas en gedroogde kruiden. Rooster de pompoenpitten en snijd de courgette in fijne brunoise.

Serveertip

Schep de soep met de geroosterde pompoenpitten, de olie en courgette in een glazen of kleine kommetjes. Leg het crackertje erop.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top