Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Karwijzaadbrood

Karwijzaadbrood

Door: orphan

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2005

Ingrediënten


2.75 dl water,1 eetlepel olie,450 gram bloem,1 1/2 theelepel zout,2 theelepel witte basterdsuiker,2 eetlepels karwijzaad,1 eetlepel melkpoeder,1 1/2 theelepel instantgist,glazuur naar smaak



Een broodbakmachine recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schenk het water in de broodvorm en voeg de olie en de helft van de bloem toe.Strooi het zout,karwijzaad,de suiker en desgewenst de melkpoeder erover.Bedek alles met de rest van de bloem en strooi in het midden de gist erop.Zet de vorm in de broodbakmachine en stel de machine in op het in de handleiding aanbevolen programma(meestal witbrood of nr 1)Laat het brood 10 minuten afkoelen,schud het dan voorzichtig uit de vorm op een rooster en zet het brood rechtop.Bestrijk het desgewenst met glazuur.Laat het brood minimaal 1 uur staan voordat u het snijdt en of zo nodig het kneedblad verwijderd.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top