Jam van ananas en mandarijn

  • Nederlands,
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g schoongemaakte verse ananas
500 g mandarijnen, met dunne schil,
zonder pit
1 kilo geleisuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de ananas in stukjes. Pel de helft van de mandarijnen. Borstel de schillen van de andere mandarijnen goed schoon. Snijd alle mandarijnen in zeer dunne plakken. Verwijder eventuele pitten. Snijd de plakken in vieren. Breng de mandarijn en ananas met de suiker aan de kook. Laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot het mengsel de dikte van marmelade heeft. Giet de jam in goed schoongemaakte glazen jampotten en sluit ze af.

Serveertip

Behalve op brood kan deze jam ook worden gegeten bij bijvoorbeeld plakjes koude kip of kalkoen en bij pate.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten