Vruchtentaart
- Goedkoop en snel, Banket
- 0-10 min.
Heerlijke taart met een bodem van cake, heerlijke room en je favoriete verse fruit
Ingrediënten 10 personen
* kant-en-klare taartbodem (verkrijgbaar in de supermarkt bij het ingeblikte fruit) of eigengemaakte (cake)taartbodemVoor de room:
* 600 ml (volle) melk
* 2 eieren
* 2 eierdooiers
* 2 zakjes vanillesuiker
* 100 gr fijne tafelsuiker (basterd)
* 50 gr bloem (gezeefd)
Voor de garnering:
* vers fruit in plakjes, bijvoorbeeld:
- banaan aangemaakt met een beetje citroensap
- aardbeien met een beetje suiker
- partjes mandarijn
- plakjes gebakken appel
- kleine stukjes ander fruit (meloen, ananas, druiven, peer, mango etc)
Benodigdheden
mixer
Voorbereiding
Haal de bodem uit de verpakking en leg hem op een platte schaal
De room:
Zet de melk met de vanillesuiker op het vuur en laat heet worden (tegen het kookpunt)
Klop de eieren met de dooiers en de suiker tot een romige massa
Doe de gezeefde bloem erbij en blijf even goed doorkloppen
Schenk de hete melk in een dun straaltje bij het eiermengsel en blijf goed roeren
Giet het mengsel terug in de pan en breng op een laag vuurtje aan de kook
Laat het mengsel 2a3 minuutjes zacht koken
Let op: Tijdens het koken goed blijven roeren
Bereidingswijze
Verdeel de warme room over de taartbodem strijk het glad met de achterkant van een lepel.
Laat de taart afkoelen
Bedek de taart met een laagje vers fruit
Serveertip
Voila, een heerlijke vruchtentaart waarmee je naar hartelust kunt varieren.
Eet smakelijk!!