Vruchtentaart

  • Goedkoop en snel, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-03-2005

Heerlijke taart met een bodem van cake, heerlijke room en je favoriete verse fruit

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
* kant-en-klare taartbodem (verkrijgbaar in de supermarkt bij het ingeblikte fruit) of eigengemaakte (cake)taartbodem


Voor de room:

* 600 ml (volle) melk

* 2 eieren

* 2 eierdooiers

* 2 zakjes vanillesuiker

* 100 gr fijne tafelsuiker (basterd)

* 50 gr bloem (gezeefd)


Voor de garnering:

* vers fruit in plakjes, bijvoorbeeld:
- banaan aangemaakt met een beetje citroensap

- aardbeien met een beetje suiker

- partjes mandarijn

- plakjes gebakken appel

- kleine stukjes ander fruit (meloen, ananas, druiven, peer, mango etc)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer

Voorbereiding

Haal de bodem uit de verpakking en leg hem op een platte schaal


De room:

Zet de melk met de vanillesuiker op het vuur en laat heet worden (tegen het kookpunt)

Klop de eieren met de dooiers en de suiker tot een romige massa

Doe de gezeefde bloem erbij en blijf even goed doorkloppen

Schenk de hete melk in een dun straaltje bij het eiermengsel en blijf goed roeren

Giet het mengsel terug in de pan en breng op een laag vuurtje aan de kook

Laat het mengsel 2a3 minuutjes zacht koken

Let op: Tijdens het koken goed blijven roeren

Bereidingswijze

Verdeel de warme room over de taartbodem strijk het glad met de achterkant van een lepel.

Laat de taart afkoelen

Bedek de taart met een laagje vers fruit

Serveertip

Voila, een heerlijke vruchtentaart waarmee je naar hartelust kunt varieren.


Eet smakelijk!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten