Abrikozen met geitenkaas

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
24 gedroogde abrikozen
0.5 citroen
1 theel. kardemompoeder
200 g geitenkaas zonder korst
3 eetl. yoghurt
24 gepelde amandelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet de abrikozen een nacht te weken in ruim warm water. Breng het weekvocht aan de kook met de in plakjes gesneden citroen en het kardamompoeder, voeg de abrikozen toe, let op dat ze goed onder staan, draai het vuur laag en laat ze circa 30 minuten pocheren tot ze hun oorspronkelijke formaat hebben. Laat ze in het pocheervocht afkoelen. Roer de verbrokkelde geitenkaas glad met de yoghurt (of meng in de foodprocessor). Meng er wat peper door.

Bereidingswijze

Laat de abrikozen op keukenpapier uitlekken. Maak de abrikozen voorzichtig open zodat de twee helften nog aan elkaar blijven zitten en schep er een lepeltje van de kaasvulling in. Stop een amandel als pit in het midden en breng de abrikozen terug in model. Zet de abrikozen een uurtje in de koelkast om de vulling op te laten stijven en laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Serveertip

Serveert u de abrikozen als dessert, kook dan het vocht waarin ze zijn gepocheerd in, laat het afkoelen en schep het over de abrikozen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten