1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. risotto met groene asperges en zalm

risotto met groene asperges en zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2005

Ingrediënten 2 personen


2 teentjes look fijn gesneden
kwart ajuin fijn gesneden
2 koppen arboriorijst (risottorijsr)
1 groot glas witte wijn
klont boter + olijfolie + volle room 2dl
ongeveer twee liter hete kippenboullion
1 bussel groene asperges
1 mooi stuk zalm (3a400 gr)
75 gram vers geraspte parmesan
peper zout


Verder heb je nodig


Goede tefalpan
grillpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kippenboullion heet maken met een paar druppels maggi aroma en wat extra zout

Bereidingswijze

Begin met de zalm klaar te maken, zachtjes bakken met wat olijfolie peper en zout.(haal uit de pan en zet opzij)
in de grillpan doe je de schoongemaakte asperges die ingesmeerd zijn met wat olijfolie peper en zout en grill ze in 5 minuten bijtgaar. zet opzij; dit kun je eventueel doen tijdens het klaarmaken van de risotto zelf.
voor de risotto neem je een klompje boter en wat olijfolie in de tefalpan en fruit je lichtjes de ajuin en look voor 1 minuut, dan doe je er de arboriorijst bij en laat je het nog eens drie minuten lichtjes bakken. HEEL BELANGRIJK tijdens het hele proces blijven roeren met houten lepel op een klein vuurtje.
Dan doe je er het glas witte wijn bij, en roeren maar, zodra de wijn weg is er een eerste pollepel boullion bijdoen, en roeren, dit blijf je doen, telkens de boullion bijna verdampt is er nieuwe bijdoen, dit blijf je doen voor ongeveer 20 minuten, vanaf 15 min begin je te proeven zodat de korrels zacht maar toch niet te zacht worden.
Zodra de rijst klaar is doe je er de room bij en de parmesan, dan doe je er de zalm bij (in stukjes) en leg je de asperges er bij, warm dit alles nog even door en dien op. als je de asperges warm houd kun je ze mooi met de punten naar binnen leggen in een cirkel.
Smakelijk!
dit recept heb ik leren klaarmaken van een echte italiaanse huismoeder!

Serveertip

Kan met vele andere extras klaargemaakt worden zoals champions en spek
of oesterzwammen voor de vegetariers of bloemkool of brocoli



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sambaguy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sambaguy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top