1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Ierse keuken
  5. Ierse rabarbermoes

Ierse rabarbermoes

  • Iers, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-03-2005

Ingrediënten 4 personen


-700 g rabarber (in kleine stukjes)
-225 g lichte ruwe suiker
-3 th lepels gemalen kruidnagels
-2 el vers sinaassap
-1/2 th lepel sinaasappelschil
-1,5 th lepel vanille essence
-300 ml dikke room (licht geklopt)
-Grand Marnier (in optie)



Een overheerlijk romig toetje !!!Koop steeds jonge, roze rabarber en geen oude, want die is dik, draderig en zuur !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-doe de rabarber , suiker, kruidnagels, sinaasappelsap en de sinaasschil in een pan en kook 20 min zachtjes, af en toe eens roeren

Bereidingswijze

-haal de pan van het vuur en voeg de vanile essence toe en laat afkoelen en zet in de koelkast tot het door en door koud is
-meng de room met de grand marnier en schep dit door de koude rabarber zodat een marmer effect ontstaat

Serveertip

-verdeel over 4 kommetjes en zet ze koud tot je ze serveert



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top