Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Lamscurry met amandelen

Lamscurry met amandelen

Door: novemberrain18

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-03-2005

Ingrediënten 4 personen


200 g amandelen zonder vlies, 2 tl maanzaad, 30 g tamarindepulp, 2 el olie, 3 kruidnagels, 2 kaneelstokjes, 3 groene kardemompeulen, 8 kerrieblaadjes, 2 middelgrote uien fijngesneden, 1 tl fijngewreven gemberwortel, 2 middelgrote tomaten fijngesneden, 1/2 tl gemalen geelwortel (kurkuma), 3 tl gemalen korianderzaadjes, 1-2 tl chilipoeder, ca 1/2 tl zout, 500 g ontbeende lamsbout in blokjes van 4 cm, 2 el geschaafde amandelen lichtgeroosterd, verse korianderblaadjes


Lamscurry met amandelen
Lamscurry met amandelen

(Lamscurry met amandelen) Kerrieblaadjes zijn (gedroogd) verkrijgbaar bij de oosterse toko. Je kunt ze eventueel vervangen door twee limoenblaadjes (djeroek poeroet) of achterwege laten

Ontdek meer:

Voorbereiding

Overgiet de hele amandelen met warm water en week ze 10 min. Giet ze af en pureer ze met het maanzaad in een Blender tot een pasta. Week de tamarindepulp 2o min. in 4 el water, giet het door een fijne zeef en vang het vocht op. Verhit de olie in een braadpan en roerbak de kruidnagels, kaneel, kardemom, en kerrieblaadjes tot ze knisperen. Voeg de uien toe en bak deze goudbrtuin. Roerbak de knoflook en gember 2-3 min mee. Voeg de tomaten toe en laat het gerecht 10 min. sudderen. Roer er dan geelwortel, korianderzaad, chilipoeder en wat zout door e verwarm alles 2-3 min, voeg zo nodig een scjeutje water toe. Schep het lamsvlees door de saus, voeg 2 dl water toe en stoof het vlees 30 min. op laag vuur. Voeg de amandelpasta en tamarindewater toe en stoof het vlees nog circa 15 min. tot het gaar is. Voeg als de saus te dik is nog wat water toe.

Serveertip

Serveer het gerecht met geschaafde amandelen en korianderblaadjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top