Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Cannoli
  6. Cannoli

Cannoli

Door: shell_seeker

  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2005

Ingrediënten 6 personen


Deeg
150 g bloem
2 theelepels cacaopoeder
1 theelepel oploskoffie
1 eetlepel basterdsuiker
20 g koude ongezouten boter, in blokjes
3 eetlepels droge witte wijn
1 theelepel droge marsala
1 ei, losgeklopt
olie om te frituren

Vulling
300 g ricotta
150 g basterdsuiker
1/2 theelepel vanille-extract
1/2 theelepl citroenrasp
1 eetlepel sukade, fijngehakt
6 bigarreaus, in stukjes
15 g pure chocolade, geraspt
poedersuiker


Verder heb je nodig


Eigenlijk zou u voor dit recept metalen cannoli-buisjes moeten gebruiken. U kunt ze in
de grotere warenhuizen en speciaalzaken krijgen. Gebruik anders 2 cm brede buisjes
van bamboe of hout die u in stukken van 12cm heeft gesneden.


Wie kent dit Siciliaanse nagerecht niet? Heerlijke deegrolletjes gevuld met ricotta en vruchtjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng voor het deeg de bloem, suiker, koffie en de cacaopoeder in een kom. Werk de boter er- doorheen en vervolgens de wijn en de marsala, en meng alles tot u een los, samenhangend deeg hebt. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het luchtig; voeg eventueel meer bloem toe. Zet het deeg gewikkeld in plasticfolie circa 30 minuten op een koele plaats.


Bestuif het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 32 x 24 cm. Snijd de randjes weg en snijd het vervolgens in 12 vier- kantjes van 8 x 8 cm. Vet de cannoli-buisjes licht met olie in. Vouw om elk cannoli-buisje diagonaal een vierkantje deeg en plak het vast met losgeklopt ei. Druk de randen stevig aan.


Verhit de olie in een frituurpan tot circa 180 C, of heet genoeg dat in circa 15 seconden een stukje deeg krokant en goudbruin wordt. Als er rook van de Olie afkomt, is hij te heet. Doe de cannoli erin, een paar tegelijk, en frituur ze tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze er met een tang uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat de buisjes er zo gauw ze genoeg zijn afgekoeld, uit glijden en laat de deegpakketjes op een rooster afkoelen.


Prak voor de vulling de ricotta fijn met een vork.
Meng de suiker en het vanille-extract erdoor en vervolgens de citroenrasp, de sukade, de bigarreaus en de geraspte chocolade.
Vul de deegrolletjes met een lepel of met een spuitzak.
Leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
De cannoli mogen niet te lang blijven liggen als ze eenmaal gevuld zijn.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top