Thaise Wok

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

voor 10 pers

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 kg varkensgehakt balletjes
500gr scampi's (pellen en kuisen)
3 pakken wokgroenten (broccoli, sluimererwten, sojascheuten, ...)
6 stengels citroengras (pletten en fijnsnijden)
4 pikante pepers (ontpitten en fijn hakken)
6 teentjes look (fijn hakken)
2 dl wokolie
3 eetlepels vissaus
2 limoenen (schil geraspt en sap)
1/2 l oestersaus
2dl sojasaus
1kg noedels (gekookt)
water en suiker
Zout en peper
2 bussels koriander
1 bussel pijpajuin
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Marineer een half uur de gehaktballetjes en scampi's in wokolie met citroengras, look en pikante pepertjes.

Bereidingswijze

Wok daarna de scampi's en balletjes met marinade gedurende 2 min, voeg er ook de groenten aan toe. Wok nog 2 min en voeg er ook de vissaus, oestersaus, limoen en sojasaus bij.
Laat alles nog 2 min koken en blus eventueel met wat water om extra saus te verkrijgen.
Smaak af met peper, zout en wat suiker. Doe er de noedels bij en meng alles goed door elkaar, strooi er op het laatste moment de fijngesneden koriander en pijpajuin over.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

viske___ avatar
viske___

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten