1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Internationale keuken
  5. Mosterdrisotto met oude kaas

Mosterdrisotto met oude kaas

  • Internationaal, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kleine ui/ca.1,250 liter kippenbouillon/25 gram boter/4 eetlepels olijfolie/400 gram risottorijst/3 eetlepels Dijon-mosterd/zout/peper/100 gram oude kaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de ui fijn. Breng de bouillon tegen de kook aan. Verhit 15 gram boter met 2 eetlepels olie en bak hierin de ui 10 minuten op laag vuur. voeg de rijst toe, zet het vuur hoger en roer tot de rijst zo heet is dat hij hier en daar opspringt. Voeg dan 1 soeplepel bouillon toe en roer langzaam tot deze door de rijst is opgenomen. Blijf bouillon toevoegen en telkens roeren tot deze is opgenomen, tot de rijst gaar (maar stevig) en de risotto romig en vochtig is (ca. 20 minuten). Er kan wat bouillon overblijven of te weinig zijn.

Bereidingswijze

Neem de pan van het vuur. Roer er de rest van de boter, de olie en de mosterd door. Breng op smaak met zout en peper.
Laat met het deksel op de pan 3 minuten staan.

Serveertip

Serveer de risotto in voorverwarmde diepe borden en schaaf er dunne plakjes oude kaas over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top