1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalm
  6. Asperges met tagliatelle en zalm

Asperges met tagliatelle en zalm

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2005

Ingrediënten


1 kg witte asperges/zout/100 gram boter/1 sjalotje/0,5 dl. witte wijn/0,5 dl visfond/2,5 dl slagroom/400 gram (verse) groene tagliatelle pasta/2 eetlepels citroensap/2 eetlepels dragonmosterd/200 gram (warme) gerookte zalmblokjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de asperges en snijd de onderste houtachtige stukjes (2 tot 4 cm) af.
Kook de asperges in ruim kokend water met een snufje zout en de helft van de boter in ca. 20 minuten (afhankelijk van de dikte) beetgaar. Pel en snipper ondertussen het sjalotje. Verhit de rest van de boter in een steelpan en bak hierin op laag vuur de fijngesnipperde sjalotjes 2 minuten zonder ze bruin te kleuren. voeg de wijn en de fond toe en breng dit aan de kook. Voeg de room toe en laat nog ca. 5 minuten op een matig hoog vuur pruttelen.
Kook ondertussen de tagliatelle gaar in ruim kokend water met wat zout (volgens de gebruiksaanwijzing op het pak). Breng de roomsaus op smaak met citroensap en dragonmosterd. Giet de asperges af en laat ze uitlekken.

Bereidingswijze

Meng de tagliatelle met de dragon-mosterdsaus en de zalmblokjes.
Schep de tagliatelle in 4 warme diepe borden en geef er de warme asperges bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top