Rode Kool met 14 ingredienten

  • Nederlands,
  • 30-60 min.

Alweer een authentiek recept van oma, smaakt als uit een potje maar dan lekker vers :-).

Deel dit recept

Ingrediënten
1 rode kool, 3 zoetzure appels, 2 laurierblaadjes, 2 jeneverbessen, 3 kruidnagels, 1 kaneelstok of 1 theelepel kaneelpoeder, 2 handjes rozijzen, 1 eetlepel appelstroop, 2 eetlepels basterdsuiker, scheut azijn, scheutje citroensap, klont roomboter, maizena, zout en peper.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1084,32 kcal
Koolhydraten 186,17 g
Eiwitten 24,57 g
Vetten 14,48 g

Bereidingswijze

Snij de rode kool middelfijn. Doe doe klont boter in de pan en laat deze smelten. Voeg de rode kool toe en schep deze om. Nu voeg je alle ingredienten toen behalve de zout/peper en de maizena. Laat het geheel onder regelmatig roeren stoven tot het geheel (beet-) gaar is. Tussendoor proeven en meer of minder van een ingredient toevoegen. Beetje binden met maizena. Klaar!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

x563 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten