1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gehaktbrood omwikkeld met spek

Gehaktbrood omwikkeld met spek

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-03-2005

Ingrediënten 6 personen


1 kg. half om half gehakt5 beschuiten2 eieren2 theel. zout2 theel, zwarte
peper1 theel. nootmuskaat1/2 theel. gemalen foelie2 teentjes knoflook5 eetl.
(pittige) tomatenketchup150 gr. ontbijtspek225 gr. ham, in plakken van ca. 1/2 cm.
100 gr. extra belegen kaas, in piepkleine blokjes


Verder heb je nodig


Omdat ik last heb van mijn handen, meng ik alles in de keukenmachine.Je kunt het
echter ook gewoon met de hand doen.De hoeveelheden voor de kruiden en de tomatenketchup
zijn geschat, omdat ik er gewoon alles doorheen gedaan heb zonder af te meten.


Je hoeft nauwelijks boter of margarine te gebruiken, om dit heerlijke gehaktbrood te maken. De samenstelling van de ingredienten is van mijzelf. Het idee voor gehaktbrood is al heel oud natuurlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet messen in de keukenmachine en maal de beschuiten helemaal fijn.Schep er de kruiden
bij en meng het door de beschuiten.Doe het beschuitmengsel in een kommetje en doe de
deeghaken in de keukenmachine.Verdeel het gehakt, in stukken, over de mengkom.Strooi
er het beschuitmengsel over en meng het er doorheen.Pel de teentjes knoflook, pers ze
uit en doe bij het gehaktmengsel samen met de 2 eieren en de tomatenketchup.Laat de
machine zijn werk doen, zodat het mengsel goed vermengd is.Laat het even rusten.
Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bereidingswijze

Snij intussen de ham en de kaas in piepkleine blokjes.Laat de machine weer even draaien
tot de ham en kaasblokjes er goed doorheen zijn gemengd.Neem een bakblik met anti-aanbak
laag of een ovenschaal waarvan je de bodem met een heel kleine beetje boter invet.Haal
het gehaktmengsel uit de mengkom en vorm er, op het bakblik of in de schaal, een halfrond
'brood' van.Verdeel de plakken ontbijtspek over het gehakt en druk het er aan alle kanten
een klein stukje onder.Schuif het gehaktbrood in het midden van de oven en bak het in
circa 40 minuten gaar en bruin.Afhankelijk van de dikte van het brood, kan de baktijd
iets langer zijn.Haal het brood uit de oven en laat het nog een kwartiertje staan voordat
je het aansnijdt.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappels en een salade.Snij restanten in hele dunne plakken en leg
ze op een boterham.Eet smakelijk !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top