1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Kippensate

Kippensate

Door: trice_n

  • Indonesisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2005

Ingrediënten 4 personen


4 porties diagonaal in reepjes (1.5 cm dik) gesneden kippenborst zonder vel.
Voor de marinade: 1 kleine fijngehakte ui 1 geplet teentje knoflook (de kiem verwijderen!) 2 theelepels basterdsuiker
2 eetlepels sojasaus (indien je veel kip hebt, de porties van de marinade natuurlijk aanpassen)


Verder heb je nodig


Geweekte bamboeprikkers. Ondiepe schotel die je kan afdekken.


Indonesische kipsates om onder de hete grill of op de BBQ te leggen. Heerlijk en snel klaar! Te eten als voor- of hoofdgerecht of als borrelhapje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereiding van de marinade: doe de ui, knoflook, suiker en de sojasaus in een ondiepe schotel. Voeg hier de kippenreepjes bij. Schep alles goed om. Dek de schotel af en laat alles minimum een uur (eventueel een nacht, maar dan is de smaak erg geprononceerd) marineren op een koele plaats. Schep ook tijdens het marineren om.

Bereidingswijze

Rijg de kippenreepjes zigzag op de vochtige bamboeprikkers. Leg de spiesjes op de BBQ of onder de grill (hoogste stand) gedurende 5 a 8 minuten tot het vlees gaar is. Uitkijken dat de spiesjes niet verbranden (cfr. marinade)!!!

Serveertip

De spiesjes kunnen opgediend worden als borrelhapje, als voorgerecht of als hoofdgerecht vergezeld van een pindasaus (03/03/05) als dipsaus. Tip: ook ander gevogelte zoals kalkoen kan worden gebruikt. Smakelijk!!!!



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trice_n
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top