1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Ratatouille
  6. ratatouille

ratatouille

Door: pauliens-verzameling

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2005

Ingrediënten


1 ui; 1 aubergine; 1 courgette; 1 grote tomaat; 1 rode paprika; 1 groene paprika; 2 el olijfolie; 250 g rundergehakt; zout; peper; 1 teentje knoflook; 1 blik tomaatblokjes; 1 blikje tomatenpuree; Italiaanse kruiden (vers, gedroogd of uti de diepvries)


ratatouille
ratatouille
ratatouille
ratatouille

Met heel veel groenten en weinig vet, dus goed voor de vitamientjes en de lijn! Je hebt er 25 minuten werk aan, daarna suddert het in ongeveer 1 uur gaar.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui, snijd de courgette en de aubergine in blokjes en de tomaat en paprika (zonder de zaadlijsten) in stukjes.

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul in de olijfolie. Brneg op smaak met zout en peper. Doe er de gesnipperde ui bij en pers er het teentje knoflook boven uit. Meng goed door en voeg er de rest van de groenten aan toe. Schep nogmaals goed door en doe er dan de tomatenpuree en de blokjes tomaat uit blik bij. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en laat op een klein pitje circa 1 uur zachtjes sudderen.

Serveertip

Serveren met zilvervliesrijst en geraspte kaas.

Recept uit Boodschappen 8-2003



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top