1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Biersoep Met Gekarameliseerde ui

Biersoep Met Gekarameliseerde ui

Door: ghislaine1941

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-02-2005

Ingrediënten


2 grote uien
? 25 g boter
? 2 eetlepels bruine basterdsuiker
? 1 theelepel tijm
? 1 pot vleesfond (380 ml)
? 2 flesjes Premium Pilsener (a 33 ml)
? zout en versgemalen zwarte peper
? 1 meergranen petit pain
? 100 g geraspte Gruyere (kaas)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien pellen en snipperen. In pan boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten. Suiker erdoor scheppen en ui in ca. 3 minuten zachtjes bruinbakken, regelmatig omscheppen. Tijm, vleesfond en bier toevoegen. Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Grill voorverwarmen. Petit pain schuin in 8 plakjes snijden. Biersoep in ovenvaste soepkommen scheppen. Sneetjes brood erin leggen en met kaas bestrooien. Soepkommen op bakplaat zetten en onder hete grill kaas in 2-3 minuten laten smelten.

Serveertip

Ook lekker met verkruimelde blauwaderkaas zoals roquefort of danish blue.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top