1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Gefrituurde uienringen in bierbeslag

Gefrituurde uienringen in bierbeslag

Door: reve51

  • Amerikaans, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2005

Ingrediënten


3 grote, witte uien3 dl melkfrituurolieVoor het beslag:2
eidooiers125 gr. bloem1 theel. zout1 eetl. maisolieca. 2 dl. bier



Onion rings veel gegeten als tussendoortje en bijgerecht bij hamburgers of steaks.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor het beslag: de eidooiers loskloppen, de bloem met het zout vermengen, er een kuiltje
in maken en de dooiers met de olie hierin schenken.Roer vanuit het midden, en voeg
telkens wat bier toe tot een dik, vloeibaar beslag ontstaat.Laat het beslag, afgedekt,
tenminste 3 uur op kamertemperatuur staan.

Bereidingswijze

Pel intussen de uien en snij ze in plakken van circa 1/2 centimeter dik.Maak de ringen
van elkaar los en laat ze 1 uur weken in de melk.Laat ze uitlekken en dep ze met
keukenpapier droog.Verhit de frituurolie tot 180 graden.Haal telkens, met een vork,
enkele uiringen door het beslag halen en laat ze dan in de frituurolie zakken.Bak ze snel
goudbruin.Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Hou ze warm in de oven, tot alle uiringen gebakken zijn.

Serveertip

Bestrooi ze eventueel met wat zout, paprikapoeder of knoflookpoeder.Geef er ketchup bij.Neem wel de tijd voor dit recept, want het beslag moet, voor gebruik, 3 uur op kamertemperatuur rusten.Eet smakelijk !



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top