Gerookte kiprollade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-02-2005

Kiprollade op een andere manier.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

  • rookoven
  • grote schaal
  • houtsnippers of houtmot

Voorbereiding

Een dag van te voren:
De ingrediënten in een schaal doen.
Goed door elkaar roeren. Hierin de kiprollade leggen en in de marinade om wentelen.
Dan in de koelkast doen en regelmatig de rollade keren in de marinade.

Bereidingswijze

Volgende dag:
In een rookoven de houtmot doen.
De rollade droogdeppen en ± 20 minuten laten roken nadat de deksel van de rookoven is gesloten.
Na 20 minuten de kiprollade onder de grill verder laten garen voor nog eens ± 20 a 30 minuten.
Af en toe bestrijken met de overgebleven marinade.

Serveertip

Als je iets meer marinade maakt kun je meerdere rollades maken.
Het lekkers is de rollade als hij nog warm is.
Heb je nog een rollade die koud is doe hem in de oven voor een 20 minuten dan is de rollade weer heerlijk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten