1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Saffraanrijst

Saffraanrijst

Door: henny

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-02-2005

Ingrediënten 4 personen


Paar draadjes saffraan (of snufje saffraanpoeder)
1 grote ui, in dunne plakken
beetje olijfolie
200 gr. basmati-rijst
50 gr. pijnboompitten
3 el. boter
zout en peper


Verder heb je nodig


Pan en koekenpan


Bron: culinaire kalender (Onno Kleyn)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de saffraan in 2 el. warm water. Bak in een kleine pan onder een deksel op een laag vuur de ui zacht in wat olijfolie. Ga door tot hij leuk kleurt en draai het vuur uit. Kook de rijst met zout net aan gaar in een minuut of acht, giet het goed af en meng met het saffraanwater. Bak de pijnboompitten in de boter tot ze kleuren en voeg de rijst en de ui toe. Verhit al omscheppend door en breng op smaak met peper.

Serveertip

Serveren bij gebraden vlees.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top