1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Frambozenconfiture met port

Frambozenconfiture met port

  • Engels,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-02-2005

Ingrediënten


Voor 2 potjes

500 gram frambozen
3/4 dl rode port
500 gram geleisuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de frambozen voorzichtig en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Doe de frambozen met de port en de geleisuiker in een pan (geen aluminium!) en schep alles voorzichtig door elkaar. Laat dit mengsel met de deksel op de pan ca. 24 uur staan.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 4 minuten goed borrelend doorkoken. Schep het schuim er met een schuimspaan af. Laat de confiture iets afkoelen en roer af en toe, zodat de frambozen goed door de jam verdeeld worden. Vul twee schone potjes tot de rand met de jam en sluit ze goed af. Zet de potjes ca. 5 minuten op hun deksel. Keer ze weer om en laat de jam verder afkoelen.
De dichte potjes blijven minstens een half jaar goed.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tea_time


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tea_time
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top