1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Mango-gemberjam

Mango-gemberjam

  • Engels,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-02-2005

Ingrediënten


Voor 1 potje

1 mango
4 bolletjes gember
2 eetlepels gembersiroop
250 gram geleisuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Hak de gember fijn. Pureer de mango met gember in de keukenmachine of snijd het mangovruchtvlees heel fijn. Roer de mangopuree, de gembersiroop en de geleisuiker door elkaar in een grote pan. Breng dit mengsel aan de kook en laat het 4 minuten goed borrelend koken. Schep de schuim er met een schuimspaan vanaf. Vul een schoon jampotje tot de rand met de jam en sluit het direct af. Zet het potje ca. 5 minuten op de deksel. Keer het potje weer om en laat het verder afkoelen.
De jam blijft ongeopend en op een donkere, koele plaats bewaard zeker een half jaar goed.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tea_time


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tea_time
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top