1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Abrikozen-ananasjam

Abrikozen-ananasjam

  • Engels,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2005

Ingrediënten


Voor 4 potjes

200 gram gedroogde abrikozen
1 blikje ananasblokjes in eigen vocht (netto 227 gram)
1 kg geleisuiker
50 gram geschaafde amandelen



Lekker als vulling van taarten, koekjes en cakejes of voor een zoete sandwich!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de abrikozen met 6 dl water in een grote pan en laat ze minstens 8 uur weken. Breng de abrikozen aan de kook en kook ze in ca. ? uur tot moes. Pureer de ananas met vocht in de keukenmachine of snijd de blokjes heel fijn. Roer de ananaspuree en de geleisuiker door de abrikozen en breng het geheel aan de kook. Laat de jam 4 minuten goed borrelend doorkoken. Schep het schuim er met een schuimspaan af. Vul vier schone jampotjes tot de rand met hete jam. Sluit de potjes af en zet ze ca. 5 minuten op de deksel. Keer de potjes weer om en laat de jam verder afkoelen.
De gesloten potjes kunt u op een koele donkere plek zeker een half jaar bewaren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tea_time


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tea_time
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top