1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gevulde tomatenquiche

Gevulde tomatenquiche

Door: martinekeulen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2005

Ingrediënten


6-8 stevige tomaten, zout, peper 50 gram spinazie steeltjes verwijderd, 1 el olijfolie, 3 el pijnboompitjes, 200 gr geitenkaas in blokjes, 6 plakjes bladerdeeg, 4 eieren, 2,5 dl creme fraiche, 2-3 el fijngesneden basilicum.


Verder heb je nodig


Lage ronde taartvorm ongeveer 24 cm doorsnee. (indien kleiner let dan op dat je hem niet te vol giet met het eiermengsel want dan rijst het over de schaal!


Geweldig ogende maar ook heerlijke quiche met tomaten gevuld met spinazie, geitenkaas en pijnboompitjes!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Let op aangegeven bereidingstijd is zonder de tijd dat de quiche in de oven moet (60 - 75 minuten). Je kunt hem wel al voorbereiden. Maak dan de tomaten klaar. Bekleed de vorm en bewaar dit in de koelkast. Dan hoef je alleen op het laatste moment het eiermengsel nog te maken en alles bij elkaar te doen!

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden. Kapjes van de tomaten snijden en tomaten uithollen. Kapjes bewaren. Binnenkant van de tomaten met zout bestrooien en tomaten omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken.
Spinzie in olie 5 minuten roerbakken en daarbij zoveel mogelijk vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper en iets af laten koelen. Pijnboompitten in droge pan lichtbruin roosteren. 150 gram van de geitenkaas, de spinazie en de pijnboompitten door elkaar mengen. De tomaten hiermee vullen en de kapjes er op zetten.
Plakjes bladerdeeg uitrollen tot een circel van ongeveer 30 cm doorsnede. Ingevette vorm bekleden en bodem met vork inprikken. Tomaten op taartbodem zetten.
Eieren met creme fraiche, 50 gram geitenkaas, basilicum en zout en peper losroeren en rond de tomaten schenken. Taart midden in oven 60 tot 75 minuten bakken.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martinekeulen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top