1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Sugar snaps
  6. Simpele pasta met boursin en pijnboompitjes

Simpele pasta met boursin en pijnboompitjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2005

Ingrediënten 4 personen


600 gram verse pasta (of bijvoorbeeld die verse pasta van A.H.Voor de saus (4 personen):pakje Boursin met knoflook-kruiden 2 dl witte, zoete wijn (Chardonnay) 2 handjes sugar snaps (suikerpeulen) of normale peultjes 2 uien60 gram pijnboompitten 2 eetlepels rode pesto 600 gram (zachte) hamlappenzout, peper, rundvlees-bouillonblokje



Pasta met boursin en pijnboompitjes

Erg lekker!

Erg lekker!

Gewoon zo?n heerlijke simpele pasta die iedereen lust. En snel bereid is!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de hamlapjes in kleine stukjes, en marineer met de rode pesto en zet het koel weg.Rooster de pijnboompitten: verhit koekenpan zonder olie, doe ze erin en schud regelmatig tot ze bruin worden. Snij de ui in fijne ringen. Kook de sugar-snaps kort, zodat ze alvast gaar zijn. Doe olie in de koekepan, en indien de olie heet is fruit je de uiringen. Blus af met de helft van de witte wijn, en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Doe de hamlapblokjes erbij, en schroei rondom dicht. Niet te lang: het vlees moet zacht blijven. Voeg de Boursin toe, en de rest van de wijn. Voeg daarna de peultjes en pijnboompitten toe, en verwarm alles. Verdeel pasta over vier borden, en schep de 'saus' er bovenop.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top