Tsap tse

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2005

Traditioneel Koreaans gerecht met glass noodles en groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram glass noodles, soja saus (zoute dunne ketjap), sesam olie, zout, suiker,
verse spinazie, shi-itake paddestoelen, eekhoorntjesbrood (boleet paddestoelen), ui, wortel, groene of rode paprika, rundvlees a la minute


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan om spinazie te blancheren en de noodles te koken, vergiet, wok, en een boel kommetjes om de ingredienten apart te houden, grote kom

Voorbereiding

Spinazie blancheren en uit laten lekken, groenten in dunne reepjes snijden en in aparte kommetjes doen en vervolgens met een beetje zout bestrooien.

Bereidingswijze

Glass noodles koken op de volgende manier: water koken, glas noodles erin doen, vuur laag draaien en 5 minuten laten koken, noodles afgieten en in vergiet uit laten lekken (15 min) daarna met koud water wassen zodat ze niet meer zo plakken.
Dan de overige ingredienten apart van elkaar in de wok bakken, vlees moet wel gaar zijn de groenten mogen een "bite" hebben. Alle ingredienten los van elkaar in de kommetjes doen anders mixen de smaken te veel.
Dan de glass noodles uit de vergiet halen (als ze nog plakken moet je ze nog even afspoelen) en in een grote kom doen. Voeg soja saus, sesam olie, een beetje zout en een beetje suiker toe om de noodles op smaak te maken. Mix alles met je handen door elkaar want dan verspreid je de smaakmakers beter. Af en toe proeven of de noodles al smaak hebben, zoniet dan voeg je nog wat soja saus of sesam olie toe. Als de noodles op smaak zijn dan doe je de groenten en het vlees erbij, van alles een beetje zodat het een mooi geheel wordt. De groenten en het vlees werk je ook met je handen door de glass noodles zodat het goed verspreid wordt. Dan gooi je alles in de wok en warm je het op.

Serveertip

Gebruik een spagetti lepel om de noodles op te scheppen en als het lukt eet het met stokjes.
Aangezien de bijgerechten uit de Koreaanse keuken meestal zeer pittig zijn is er in dit gerecht geen rode peper verwerkt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten