Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. gemarineerde speklapjes met andijvestampot

gemarineerde speklapjes met andijvestampot

Door: jonathanparr

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2005

Ingrediënten 2 personen


Voor het vlees:
- 2 speklapjes
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- peper en zout
- 1 dl water

Voor de stamppot:
- 200 a 300 gram andijvie.
- 400 a 500 gram (zeer) kruimige aardappelen
- 100 a 200 gram blokjes jonge kaas
- scheutje melk
- plakje boter



Heerlijke stampot met geweldige saus en lekkere spekjes. Echte winterkost. Niet duur.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de sinaasappelmarmelade, ketjap manis, citroensap, knoflook en peper zout tot een marinade. Leg het vlees hierin, bedek het vlees goed en laat minimaal 2 uur (maar 1 dag mag ook) marineren in de koelkast.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in circa 20 minuten tot ze kruimig zijn.
Bak intussen ook de speklapjes in circa 15 minuten. Doe dit zonder de marinade! Haal de speklapjes uit de pan en houd ze warm in bijvoorbeeld een warme schaal (ook te gebruiken bij het opdienen). Doe de marinade en het water in de pan en laat even koken.

Maak van de aardappelen puree met behulp van de melk en boter en doe de andijvie erbij. Zorg dat alles goed door elkaar zit geroerd en voeg de kaasblokjes.
Ze het vuur weer aan om de kaas te laten smelten. Blijf constant roeren om aanbakken te voorkomen, zo krimpt de andijve ook goed.

Als de stamppot klaar is, haal hem van het vuur. Doe de speklapjes weer bij de saus (of andersom in bijvoorbeeld een schaal waar de speklapjes in lagen). Smullen maar!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jonathanparr
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top