1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Knoflooksaus
  5. Knoflooksaus met peterselie.

Knoflooksaus met peterselie.

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-02-2005

Ingrediënten 4 personen


4 tenen knoflook
2,5 dl olijfolie
1/4 kopje gehakte peterselie zout en peper naar smaak.


Verder heb je nodig


Pan


Basissaus voor de pasta.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de knoflook schoon.

Bereidingswijze

Pers of hak de knoflook fijn in een kommetje.
Kook de pasta beetgaar.
Ca 5 min. voor de pasta gaar is verhit je langzaam de olie in de pan en fruit hierin de knoflook ongeveer 30 sec.
Giet de olie met de knoflook over de warme pasta.
Gehakte peterselie, zout en peper erdoor scheppen.

Serveertip

Bak de knoflook goudbruin, maar niet te donker, want dan valt de smaak weg en wordt hij botter.
VARIATIES: voeg samen met de peterselie 2 eetl. gehakte verse oregano, basilicum, bieslook of salie toe.
DIT GERECHT IS LEKKER BIJ EEN ITALIAANS VLEESGERECHT.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top