Garnalentartaartje met tomatensalsa en mozzarellatosti

  • Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2005

Voor een heel bijzondere lunch!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 ml balsamicoazijn; 1 tl aardappelzetmeel of maizena; 4 romatomaten; 2 sjalotten; 1 teentje knoflook; 4 el olijfolie extra vierge; 4-6 gedroogde tomaten in olie; versgemalen peper; 8 sneetjes wit casinobrood; 1 el (verse) groene pesto; 1 bol mozzarella; 4 plakken jambon d'Ardennes (vleeswaren); 2 el zachte roomboter; 300 g Hollandse garnalen; 250 g cherrytomaten; 12 sprietjes bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rond uitsteekvormpje, ingevet

Voorbereiding

In steelpan balsamicoazijn iets laten inkoken (afzuigkap aanzetten en damp niet inademen, dat veroorzaakt branderig gevoel). Aardappelzetmeel losroeren met 1 el water en papje door azijn roeren. Nog 1 minuut zachtjes verhitten, zodat stroperige saus ontstaat. Balsamicosiroop laten afkoelen. Romatomaten in stukjes snijden. Sjalotten en knoflook pellen en fijnsnipperen. Knoflooke en helft van sjalot in 1 el olie fruiten. Tomaatstukjes toevoegen en op matig vuur in 10-15 minuten stuk bakken, af en toe roeren. Tomatenmassa door zeef wrijven. Gedroogde tomaatjes droogdeppen, fijnhakken en met rest van sjalot en 1 el van balsamicosiroop door tomatensaus roeren en pittig op smaak brengen met peper. Helft van sneetjes brood met pesto besmeren. Mozzarella in dunne plakken snijden en met ham op sneetjes leggen. Afdekken met rest van boterhammen en butienkant besmeren met boter. Garnalen tot 'tartaar' fijnhakken, 1-2 el olie erdoor roeren en smeuige garnalenmassa op smaak brengen met fijngemalen peper.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 225 graden. Intussen telkens van kwart van garnalenmassa (met behulp van steekvormpje)stevig bergje maken op bord. Beetje tomatensalsa op garnalentartaar scheppen. Tosti's op rooster in 6-7 minuten goudbruin bakken. Intussen in koekenpan cherrytomaten in 1 el olie 5-6 min. bakken, tot velletje net openknapt. Korst van tosti's verwijderen, tosti's in 3-4 repen snijden en op garnalentartaartjes leggen. Cherrytomaatjes eromheen leggen en garneren met sprietjes bieslook. Wat balsamicosiroop en olijfolie decoratief op elk bord druppelen.

Serveertip

Recept uit AllerHande 11-2004

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten