Runderstoofpot met paprika en courgette

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2005

Suddervlees bereiden lijkt misschien moeilijk, maar kan bijna niet misgaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g doorregen runderlappen; 1/2 vleesbouillontablet; 2 uien; 3 teentjes knoflook; 1 rode paprika; 1 gele paprika; 1 courgette; 4 el (vloeibare) boter; 1 el gedroogde Provincaalse kruiden; 2 el balsamicoazijn 300 g couscous
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vlees op kamertemperatuur laten komen. Bouillontablet boven maatbeker verkruimelen en al roerende 250 ml kokend water toevoegen. Uien pellen en grof snipperen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Paprika's en courgette schoonmaken en in grove stukken snijden. Vlees in dobbelstenen snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan 3 el boter verhitten en op hoog vuur vles rondom bruinbakken. Ui, knoflook, paprika, courgette en kruien toevoegen. Geheel nog 2-3 min. al omscheppend bakken en naar 1 kant van pan schuiven. langs rand van pan bouillon en azijn bij vlees schenken. Aan de kook brengen en pan op laag vuur op vlamverdeler zetten. Vlees afgedekt in 2-2,5 uur zachtjes gaarstoven. Regelmatig omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In pan couscous mengen met 500 ml kokend water en 6 minuten laten staan. Gewelde couscous met vork omscheppen met 1 el boter en al roerend zachtjes verwarmen tot couscous door en door heet en mooi rul is. Runderstoofpot serveren met couscous.

Serveertip

Recept uit AllerHande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten