1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Zuppa di melone e prosciutto

Zuppa di melone e prosciutto

Door: defrens

  • Italiaans, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-02-2005

Ingrediënten 4 personen


1 zeer rijpe meloen met oranje vruchtvlees van 1 - 1,5 kg; sap van 1 sinaasappel; sap van 1/4 citroen; 1/2 theelepel zeezout; 1/2 theelepel grof gemalen roze peperkorrels; eventueel wat suiker; 4 grote plakken Parmaham, in smalle reepjes gesneden



Koude meloensoep met parmaham van Antonio Carluccio.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de meloen en maak er een grove puree van. Roer het sinaasappel- en citroensap door. Breng op smaak met peper en zout en voeg suiker naar smaak toe. Roer er een kwart van de parmaham door en schep de soep in 4 kommen. Strooi er de rest van de ham over en geef nog een draai aan de pepermolen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top