Kip met citroen, Cognac en kruiden

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Makkelijk, niet duur en erg lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 kip van circa 1,5 kg
-dragon, tijm, laurier
-citroen
-5 plakjes rauwe ham
-Cognac
-8 tenen knoflook
-olijfolie
-peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-kruid de kip van binnen en van buiten met peper en zout en stop wat takjes kruiden in de buikholte
-beleg de kip met de plakjes ham en laurierblaadjes en bind vast met keukentouw of natuurraffia
-bind de bouten samen
-snij 1 citroen door en bestrijk de kip ermee
-bedruppel met olijfolie en dek de borst af met aluminiumfolie
-leg de kip in een ovenschotel en zet in de hete oven van 200?C en bak gedurende 20 min

Bereidingswijze

-haal dan de folie weg en leg rond de kip een 12 plakjes citroen, een paar takjes dragon en de teentjes knoflook
-zet de oven op 180?C en bak de kip nog circa 50 min
-uit de oven nemen en de kip in folie warm houden
-zeef het kookvocht en voeg 1 lepel Cognac toe en laat even inkoken

Serveertip

serveer de kip met de saus en gebakken aardappelen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten