1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Quiche
  6. Quiche met paddestoelen

Quiche met paddestoelen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-02-2005

Ingrediënten 4 personen


250 gram bloem**zout**2 eierdooiers,losgeroerd**100 gram boter, ijskoud**400-500 gram kleine champignons of andere paddestoelen**1? eetlepel(zonnebloem)olie**1 teentje knoflook, ragfijngehakt****4 eieren**1? dl slag-of kookroom**zout**witte peper uit de molen**3 bosuitjes, in uiterst smalle ringetjes gesneden**75 gram fijngeraspte belegen(of nog oudere)Goudse kaas**3 eetlepels droog kruim van witbrood of fijngemaakte beschuit


Verder heb je nodig


Quiche-of springvorm, met een middellijn van 24-26 cm**zeef**mes**plastic folie**wok of koekenpan**kom**deegroller


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef bloem en 3/4 theelepel zout in een wijde kom. Snijd de boter in dunne plakjes en leg ze op de bloemberg. Snijd de boter met twee messen door de bloem tot een kruimige massa is verkregen. Voeg eierdooiers en 2 eetlepels ijskoud water toe. Kneed alles met de vingers snel door elkaar tot een samenhangend deeg is verkregen. Vorm van het deeg een bal en druk deze met de platte hand uit tot een lap met een dikte van 1 centimeter. Herhaal dit nog eenmaal. Vorm daarna van het deeg opnieuw een bal en laat deze(afgedekt met plastic folie)een uur in de koelkast rusten. Maak intussen de paddestoelen schoon. Snijd de grotere in vieren.

Bereidingswijze

Verhit een wok of koekenpan met hoge opstaande rand en laat de olie er even door walsen. Roer er eerst de knoflook door en voeg daarna de champignons toe. Laat ze, boven een vrij laag afgestelde warmtebron, onder regelmatig omscheppen niet veel langer dan 3 minuten zachtjes bakken. Doe daarna alles over in een kom en laat afkoelen. Roer in een tweede kom eieren en room los. Voeg zout, peper, de helft van de geraspte kaas en de bosuitjes toe. Rol het deeg op een met wat bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een dikte van 4-5 milimeter. Bekleed de bodem en wand van een reeds beboterde quiche-of springvorm mee. Snijd het over de rand van de vorm hangende deeg er met een mes af. Bestrooi de deegbodem met het brood-of beschuitkruim en verdeel de champignons er over. Roer het vocht dat in de kom is achtergebleven door het eiermengsel. Schenk het eiermengsel over de paddestoelen en bestrooi alles met de rest van de kaas. Plaats de vorm op het rooster iets onder het midden in de tot 200 graden voorverwarmde oven. Reken op een baktijd van ca. 30 minuten.

Serveertip

Presentatie: dien de quiche warm, lauwwarm of koud op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top