1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Sudderlapjes met bier

Sudderlapjes met bier

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2005

Ingrediënten 4 personen


4 sukadelapjes van ca. 175 g, 4 el vloeibare boter, 1 grote ui in ringen, 1 granny smith appel in blokjes, 1 el bloem, 1 flesje donker bier, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 4 geplette peperkorels, scheutje azijn, 1 dikke plak ontbijtkoek, zout en peper



Weer eens even lekker ouderwets

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de boter in een braadpan en braad de sukadelapjes aan. Haal het vlees uit de pan en bak in het braadvet de uiringen glazig. Strooi de bloem over de uiringen en bak even mee. Blus af met het bier en voeg de kruiden en aijn toe. Leg de sukadelappen terug in de saus en doe hierbij ook de blokjes appel, stoof met het deksel op de pan in ca 2.5 uur gaar. In het laatste 1/2 uurtje de ontbijtkoek erboven verkruimelen en de saus nog even laten binden.

Serveertip

Lekker met rode kool of stoofpeertjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top