Amerikaanse chocoladetaart

  • Amerikaans, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2005
  • Amerikaanse chocoladetaart

    Amerikaanse chocoladetaart

    Amerikaanse chocoladetaart

  • Amerikaanse chocoladetaart

    Amerikaanse chocoladetaart

    Amerikaanse chocoladetaart

  • Amerikaanse chocoladetaart

    Amerikaanse chocoladetaart

    Amerikaanse chocoladetaart

  • Amerikaanse chocoladetaart

    Amerikaanse chocoladetaart

    Amerikaanse chocoladetaart

  • Amerikaanse chocoladetaart

    Amerikaanse chocoladetaart

    Amerikaanse chocoladetaart

  • Amerikaanse chocoladetaart

    Amerikaanse chocoladetaart

    Amerikaanse chocoladetaart

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
200 g boter
3 repen pure chocolade (van 100 gram)
1 reep melkchocolade (100 gram)
4 eieren
200 g donkere basterdsuiker
150 g zelfrijzend bakmeel
3 bakjes pecannoten (a 80 g) of 200 g walnoten
125 ml slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier, bakvorm of lage ovenschaal (rond, vierkant of rechthoekig, inhoud 2 liter)

Bereidingswijze






Taart bakken: Verwarm de oven voor op 175 ?C en haal het rooster eruit. Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met dikke bodem. Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes. Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in. Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los. Meng er de basterdsuiker en 1/2 theelepel zout door. Roer ook de chocoladeboter erdoor. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer. Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel. Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes. Schep ze erdoor.
Leg een vel bakpapier in de bakvorm, zodat bodem en wand bedekt zijn (bakvorm invetten met boter en bestrooien met bloem kan ook). Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad. Trek ovenwanten aan en schuif het rooster in het midden van de oven.
Zet de bakvorm erop en bak de taart ongeveer 30 minuten (de bovenkant is dan stevig, maar vanbinnen blijft de taart een beetje vochtig). Haal de bakvorm met ovenwanten aan uit de oven en laat de taart een uur afkoelen.
Taart glazuren: Til de koude taart aan het bakpapier uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Trek het bakpapier eraf. Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan met dikke bodem. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten. Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit. Versier de taart met de bewaarde noten en andere versiersels. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

loverina88 avatar
loverina88 06-07-2016

Ik laat hem echter wat langer in de oven staan, plus ik varieer met nootjes. Elke keer nog een succes!

loverina88 avatar
loverina88 16-02-2015

Ik maak hem alweer voor de vijfde keer... Elke keer een hit!

pwiggers avatar
pwiggers 10-01-2014

Deze taart net weer gebakken. Zaaaalig!

Hanske52 avatar
Hanske52 03-11-2013

Gisteren gemaakt, in 1 woord zaaaalig, al mijn andere recepten van chocoladetaart gaan dan ook weg deze is de lekkerste tot nu toe die ik heb gemaakt, bedankt voor je recept.

Rowayda avatar
Rowayda 24-02-2013

Heerlijk recept, deze ga ik zeker vaker maken. Iedereen heeft er volop van genoten.

Firdaouss avatar
Firdaouss 08-02-2013

Wat een heerlijk recept.. Zalig gewoon.. Helaas zakt het bij mij ook in, en de binnenkant is erg smeuig, hoort het zo? En wat moet ik doen zodat het niet inzakt?

NcKleijwegt avatar
NcKleijwegt 03-01-2013

Een erg lekker recept!

RFB avatar
RFB 28-11-2012

Ik heb hem gemaakt en als dessert aangeboeden na een familiediner. Groot succes! Let op zeker niet te lang in de oven!

thole avatar
thole 19-11-2012

Lijkt me heerlijk! Dank voor je recept.

laila4 avatar
laila4 12-11-2012

Deze taart gisteren uitgeprobeerd , hij was heerlijk echt een aanrader

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten