1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. gehaktbal met verrassing

gehaktbal met verrassing

Door: daveij

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2005

Ingrediënten 4 personen


400 gram rundergehakt
1 sjalotje
1 ei
30 gram paneermeel
nootmuskaat
100 gram knoflookolijven
50 gram salami
50 gram boter
2 dl gekruide tomatensaus
zout en peper.


Verder heb je nodig


Kom,

rasp,
mes,




pan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe het gehakt in de kom,
pel het sjalotje,
en rasp het boven het gehakt,
meng het ei de paneermeel,nootmuskaat,peper en zout naar smaak erdoor,
hak de helft van de olijven de rest in plakjes.
hak de salami fijn en schep er de fijngehakte olijven door.
verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er 4 platte schijven van.
schep het salamimengsel in het midden en vouw het gehakt er om heen,
vorm er een bal van en druk die iets plat.

Bereidingswijze

Verhit de boter in de pan,
en bak de ballen rondom bruin,
voeg de tomatensaus,1 dl heet water,en de rest van de olijven toe,
en breng alles aan de kook.
temper het vuur en braad de ballen in 20 min gaar.
serveer de saus erover.

Serveertip

Lekker met pasta en broccoli.
body{background:url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050223114306.jpg)}--(achtergrondje voor mijn kleinzoon.)



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daveij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top