1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Raapstelensoep

Raapstelensoep

Door: henny_b_b

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-02-2005

Ingrediënten 4 personen


400 gram raapstelen
125 dl creme fraiche
zout
peper
1 ui
250 g aardappelen
8 dl kippebouillon
50 g boter
100 g rauwe ham


Verder heb je nodig


Staafmixer


Ontdek meer:

Voorbereiding

Van de raapsteeltjes de wortels afsnijden en grof snijden. De ui snipperen. De aardappelen schillen en in blokjes snijden.
De rauwe ham in dunne reepjes snijden.

Bereidingswijze

In de boter de ui ca. 4 min. zachtjes bakken.
Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee op hoge bakstand. Voeg de bouillon erbij, breng geheel aan de kook, en laat dit ongeveer 10 min. koken tot de aardappel gaar is.
Doe de raapsteeltjes erbij, laat ze ongeveer 3 min. meekoken. Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer dit met de staafmixer. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de creme fraiche toe.
Doe in elke kop soep wat reepjes rauwe ham vlak voor het serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top