1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Speculaas-Tiramisu met Tia Maria

Speculaas-Tiramisu met Tia Maria

  • Internationaal, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-02-2005

Ingrediënten 10 personen


750 gr. Mascarpone
6 eiwitten van verse eieren (of gepasteuriseerd kopen bij AH)
11 el. suiker
4 el. speculaaskruiden
speculaaskruimels van enkele speculaasjes
ca. 3 borrelglazen Tia Maria likeur
1 cake


Verder heb je nodig


Mixer, flinke schaal met opstaande randen, plastic folie


Leuke variant! Bron: Kerstmarkten folder 2004 van Plus Supermarkt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Neem een ruime schaal en klop met een mixer de mascarpone luchtig en breng het op smaak met 5 el. suiker en de speculaaskruiden. Klop de eiwitten in een ontvette kom luchtig en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe. Als u pieken kan maken van het mengsel is hij stijf genoeg en mengt u het bij de mascarpone. Neem een schaal met opstaande rand en bedek deze met plastic folie.

Bereidingswijze

Smeer er dan een laag mascarpone in. Snij de cake in dunne plakjes en schenk de Tia Maria in een bakje, waarna u de plakjes cake een voor een in de Tia Maria doopt en op de laag mascarpone in de schaal legt. Herhaal dit tot u 3 lagen heeft en eindig met een laag cake, dit wordt namelijk de onderkant. Zet de schaal in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

Serveertip

Stort nu de Tiramisu op b.v. een mooi dienblad en bestrooi de bovenkant met poedersuiker en speculaaskruimels.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top