1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Appeltaart
  5. Middeleeuwse appeltaart

Middeleeuwse appeltaart

Door: ideal

  • Goedkoop en snel, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2005

Ingrediënten 8 personen


2 eieren, 65 ml. melk, 2 theel. bakpoeder, 6 eetl. suiker, 115 gr. volkorenmeel, mespunt zout, 65 ml. olie, 4 appels in plakjes, 2 dl. room, 1 theel. kaneelpoeder


Verder heb je nodig


Oven, bakvorm 20 cm, mixer


Een supersnel recept uit "Beproefde recepten uit de Kloosterkeuken". Een heerlijk lichte en frisse appeltaart, als toetje of bij de koffie.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 gr. Beboter de bakvorm. Klop de eieren los, voeg de melk toe. Vermeng de droge ingredienten, behalve het kaneel, en voeg ze toe aan het eiermengsel. Klop de olie erdoor. Het beslag moet vrij dik zijn.

Bereidingswijze

Schenk het beslag in de bakvorm. Verdeel de plakjes appel over het gehele oppervlak. Zet de taart 15 minuten in de oven. Neem hem uit de oven, schenk de room over het oppervlak en bestrooi hem met kaneel. Zet hem nog 25 minuten in de oven.

Serveertip

Kan gewoon zo bij de koffie, maar ook lekker als nagerecht met een bolletje ijs en slagroom. Dan wel eerst even opwarmen in de magnetron!



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ideal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top