1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Suikerbrood
  5. Suikerbrood

Suikerbrood

  • Frans, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-02-2005

Ingrediënten 6 personen


75 gr boter 500 gram bloem
1 mespunt zout 1? deciliter melk
25 gram verse gist(of 11 gr gedroogde gist)
3 eetlepels gembernat2 eieren1 theelepel kaneel100 gram kandijsuiker



Lekker suikerbrood en niet te moeilijk om te maken. NIET mee nemen als je aan het lijnen bent natuurlijk!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en laat vervolgens afkoelen. Zeef het bloem met het zout boven een kom. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in de lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem en giet er de gistoplossing in. Doe de afgekoelde gesmolten boter, het gembernat en de eieren erbij en kneed alles tot een mooi soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur op een warm plekje rijzen. Kneed er dan de kaneel en kandijsuiker door. Vet een broodblik dik in met boter en bestrooi met suiker. Doe het deeg erin en laat het 15 minuten narijzen. Bestrooi dan de bovenkant van het deeg met suiker en bak het suikerbrood in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar en bruin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top