perentaart met speculaas

  • Banket
  • 60-120 min.
  • perentaart met speculaas

    Perentaart met speculaas

    Perentaart met speculaas

absoluut de moeite waard om eens te proberen! Ik maak deze taart vaak en is altijd weer een succes. Ik heb het recept dan ook al aan veel mensen doorgegeven.

Deel dit recept

Ingrediënten
- 250 g bloem
- 150 g suiker
- 150 g boter
- 1 ei
- flinke theelepel kaneel of koekkruiden
- mespunt zout
- 1 groot blik halve peren (uitgelekt)
- 3 eetl. bosbessenjam
- 100 g fijn verkruimelde speculaasjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3684,42 kcal
Koolhydraten 516,43 g
Eiwitten 45,72 g
Vetten 152,36 g

Bereidingswijze

Kneed van de bloem, boter, suiker, ei, kaneel of koekkruiden en zout een bal deeg.
Bekleed een springvorm van 24 cm met 2/3 van het deeg. Strijk de jam over de bodem. Verdeel de speculaaskruimels over de jam. Rangschik vervolgens de peren over de bodem. Rol het laatste deel deeg uit tot een lap van 24 cm doorsnee. Leg deze bovenop de peren en druk de randen aan.
Voor een mooie glanzende bovenkant kun je de taart bestrijken met wat geklutst ei.

Bak de taart in ruim een uur gaar op 180 graden.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

maariskaa avatar
maariskaa

Doorsturen

Home Recepten