Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Bananenmousse met speculaas en chocolade

Bananenmousse met speculaas en chocolade

Door: vifke

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2005

Ingrediënten 8 personen


- 2 bananen (niet te rijp)
- 2 eetl. citroensap
- 2 blaadjes gelatine (1,6 g elk)
- 6 eetl. sinaasappelsap
- 200 g halfvolle plattekaas
- 2 eiwitten
- 2 eetl. suiker
- 100 g witte chocolade
- 50 g speculaas
- 1 hotelcake

Voor de versiering:
- 2 a 3 eetl. verkruimelde speculaaskoekjes
- 6 eetl. geraspte witte chocolade



8 personen; bereidingstijd: 30 min., minstens 3 u voordien

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Week de gelatineblaadjes een paar min. in een ruime kom met koud water.

- Snij uit plakjes cake (1 cm dik) 8 rondjes met dezelfde doorsnede als het glas of de coupe waarin u de mousse wil serveren.

- Smelt de witte chocolade (au bain marie: in een pannetje dat u in een grotere pan met water verwarmt) en meng er de grof verkruimelde speculaas onder. Smeer op de 8 plakjes cake. Leg ze op de bodem van de glazen, met de chocoladekant naar boven.

Bereidingswijze

Doe de bananen in een mengbeker, giet er het citroensap bij en mix fijn.


Klop de eiwitten met de klopper van de Mixer in stevige pieken. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe en klop nog eens goed op.


Warm in een steelpannetje het sinaasappelsap op tot net onder het kookpunt. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in het sap en giet bij de gemixte bananen. Schep goed om.


Schep de plattekaas en de eiwitten onder het bananenmengsel. Vul er de glazen mee en zet ze koel weg. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Serveertip

Bestrooi de bananenmousse met geraspte witte chocolade en wat verkruimelde speculaas.

Tip:
In plaats van plattekaas kan u ook 1,5 dl room gebruiken, die u half opklopt.
Variant:
U kan de bananenmousse ook als "torentje" presenteren. Gebruik dan wel 3 gelatineblaadjes (in plaats van 2) zodat de mousse stijver is.

Verdeel de bananenmousse over 8 kleine potjes (bv. yoghurtpotjes). Dek de mousse af met een rondje cake, met de chocoladekant naar onder.


Om de mousse uit de potjes te halen, houdt u het potje even onder warm water en maakt u de randen los met een mes. Keer het om in het midden van een bord en versier met de geraspte chocolade en verkruimelde speculaas. Versier met wat rood fruit of enkele bosvruchten (diepvries) en streepjes frambozencoulis (diepvries).




Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top