1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Stevige omelet

Stevige omelet

Door: trice_n

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-02-2005

Ingrediënten 1 personen


3 eieren, een flinke scheut melk (het volume van 1.5 ei), 1 plak licht gezouten spek (indien je dit wenst gerookt spek) van 0.5 cm dik, 2 stukken half droge worst van 10 cm lang. Peper, zout, paprikapoeder en bieslook naar smaak. 1 soeplepel olijfolie.


Verder heb je nodig


Grote koekepan (30 cm diam) met anti-kleeflaag.


Lekkere en hartige omelet - dit recept is voor een groot eter

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het spek in langwerpige blokjes. Snij de worst in rondjes van +/- 0.5 cm dikte.
Doe in een voldoende grote kom de peper en bieslook, en het zout en paprikapoeder. Voeg hierbij de melk en roer die goed door elkaar. Breek in dit mengsel de eieren. Klop alles tot een omeletbeslag.

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes en de worstrondjes aan alle kanten aan in de olijfolie. Wanneer voldoende gebakken het vrijgekomen vet weggieten. Schik de blokjes mooi over de oppervlakte van de pan en laat de pan voldoende heet worden. Schenk er het eibeslag over. Bak tot de eierkoek onderaan gekleurd is, maar bovenaan nog baveuze is. Breng de omelet over op een lauw bord.

Serveertip

Met een lekkere snee vers brood waarop je eventueel een deel van de omelet kan schikken. Schenk er een fris glas geuze bij. Smakelijk!!!!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trice_n
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top