1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto met paddestoelen, knoflook, tijm en peterselie

Risotto met paddestoelen, knoflook, tijm en peterselie

Door: henny_b_b

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2005

Ingrediënten 6 personen


250 g paddestoelen (een soort of een combinatie)
4 el olijfolie
1 handjevol tijm, alleen de gehakte blaadjes
1 teen knoflook, fijngehakt
1 handvol peterselie, grof gehakt
snufje chilipoeder
scheutje citroensap
400 g risottorijst
1 l kippen- of groentebouillon
3 fijngehakte sjalotjes
1/2 struik bleekselderij, fijngehakt
(zee)zout
zwarte peper uit de molen
2 tenen knoflook
1 dl droge witte wijn of vermouth


risotto

champignon

champignon
risotto

champignon

champignon
risotto

champignon

champignon
risotto

champignon

champignon
Risotto met paddestoelen, knoflook, tijm en peterselie
Risotto met paddestoelen, knoflook, tijm en peterselie
risoto
risoto
risoto
risoto

Een recept van Jamie Oliver

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de paddestoelen in dunne plakjes, maar scheur cantharellen door. Bak niet alle paddestoelen tegelijk, doe het in 2 of 3 porties. Verhit in een zeer hete pan 1 el olijfolie en doe er de paddestoelen en de tijm in. Bak ongeveer 1 min., hussel alles door elkaar en voeg de knoflook en een snuf zout toe. (Het is belangrijk om aan de paddestoelen tijdens het bakken wat zout toe te voegen). Laat ze nog een paar minuten bakken en proef. Doe er, wanneer ze mooi gebakken zijn, wat peterselie, een heel klein snufje chilipoeder en een klein scheutje citroensap aan toe. Hussel en proef weer, ze moeten nu langzamerhand tamelijk perfect zijn. Hak de helft van de gebakken paddestoelen. Verhit de bouillon. Verhit in een andere pan 1 eetl olijfolie en laat het sjalotje, de selderij en een snufje zout ongeveer 3 minuten zweten. Voeg de knoflook toe en 2 minuten daarna, wanneer de groenten zacht zijn, de rijst. Laat de rijst, onder voortdurend roeren, bakken. Na 2 of 3 minuten worden de korrels glazig. Giet er, al roerend, de droge witte wijn of vermouth bij. Wanneer de wijn of vermouth in de rijst lijkt te zijn opgenomen, voeg je een lepel bouillon toe en een snufje zout. Temper het vuur en laat de rijst sudderen. Voeg de gehakte paddestoelen toe. Blijf bouillon bij de rijst lepelen, almaar roerend. Wacht tot de bouillon is geabsorbeerd voordat je een nieuwe lepel erbij giet. Dit neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Proef de rijst, is hij gaar? Blijf bouillon toevoegen tot de rijstkorrels zacht zijn, maar nog wel een beetje beet hebben. Voeg de overige paddestoelen toe. Controleer of er nog zout of peper bij moet.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top